Színkeverések, színkör, világosítás, sötétítés, tompítás

Színkeverések, színkör, világosítás, sötétítés, tompítás

6 000 Ft

Gyakorló festőknek ajánlom.

 

2 festési gyakorlat, 3 videóval és részletes leírásokkal a keverési módokról, alapanyagokról, festékekről.

 

Mire jók a színkeverés gyakorlatok?

Amikor még csak kóstolgatjuk a selyemfestést, játszunk a festékekkel, és elsősorban örömforrás számunkra, akkor legfontosabb, hogy kevés színből is előállíthatjuk a színek millióit.

Ezen kívül:

  • Megvalósíthatjul elképzelt színeinket, színhangulatokat, színharmóniákat.
  • Saját, ránk jellemző színpalettát állíthatunk elő.
  • Függetlenné válunk a festékgyár aktuális színeitől.
  • Megismerjük a színek törvényszerűségeit.
  • Gyakorlatot szerzünk a színekkel való munkában, színérzékenységünk növekszik, egyre színgazdagabbá válnak alkotásaink.

 

"A szín: élet. Színek nélkül halott lenne a világ. Őseszmék a színek, a kezdettől fogva való színtelen fénynek és ellentétpárjának, a színtelen sötétségnek a gyermekei. Mint láng a fényt, úgy hozza létre a fény a színeket. A színek a fény gyermekei, a fény pedig a színek anyja. A fény, a világnak ez az ősjelensége a világ szellemét és eleven lelkét nyilatkoztatja ki a színekben." (J. Itten)

Színelméleti alapok után színkeverési gyakorlatokat festünk, amelyek segítenek abban, hogy rátaláljunk a saját színeinkre. Ezek az ismeretek alapvetően fontosak a selyemfestéshez!

Ennek a tanfolyamnak az anyaga 2 festési gyakorlat, 3 videóval és részletes leírásokkal a keverési módokról, alapanyagokról, festékekről.

Ajánlom, hogy alaposan tanulmányozd, gyakorold, nagyon sokat fogsz belőle profitálni! Figyelj magadra, mennyi új ismeretet  tudsz egyszerre befogadni. Élvezd!

Javaslom, hogy olvasd végig, nézd meg az összes videót, aztán a színkört fesd meg elsőként. A többi színkeverés utána következhet. Jó szórakozás, és közben észrevétlenül megtanulod a színkeverés alapjait!

 

A VÁSÁRLÁS MENETÉRŐL IDE KATTINTVA OLVASHATSZ.

 

VÁSÁRLÁST KÖVETŐEN  a tanfolyam az egyes TÉMAKÖRÖKRE KATTINTVA elérhető.
Témakörök

1
Színkör megfestése
Színkör megfestése
2
Színtónusok, színek tompítása
Színtónusok, színek tompítása